PROSJEKTER

Prosjekter


INTERNASJONALE PROSJEKT

Under etablering: Covid-19 prosjekt i Eswatini. Våre gode venner i Malkerns Valley Rotary Cub ønsker at vi kan bidra til at det kan kjøpes inn smittevernutstyr til helsestasjoner og skoler i Siteki og Malkerns, samt til et ungdomsfengsel og et kvinnefengsel. Vi vil gjerne bidra og jobber med å se hvor stort vi klarer å gjøre prosjektet. 

For å se mer om saken klikk her

Global Grant prosjekt i Eswatini (Swaziland). Vi er internasjonal sponsor og i samarbeid med Malkerns Valley Rotary Club er vi nå igang med et stort prosjekt i landsbyen Siteki øst i Eswatini.  Der skal vi sørge for trygt vann og bedre sanitærforhold for en skole og en idrettsplass ved SOS Barnebyer samt gjøre det mulig for ca 20 familier å dyrke grønnsaker til eget bruk og muligens fremtidig salg. Prosjektet ble godkjent av Rotaryfondet (TRF) i september 2019 og har en kostnadsramme på USD 52849. Søtten fra TRF er på USD 38149 inkludert USD 4000 fra Distrikt 2275 (Nord-Norge) og USD 12000 fra Distrikt 2290. 

          

Stor mediedekning i forbindelse med markeringen av prosjektets start i september 2019. Rolf og presidenten i Malkerns Valley RC ble intervjuet av nasjonalt TV og det var radioinnslag samt artikkel i landsdekkende avis.

Presentasjon på distriktskonferansen 2021: Klikk her.

Video (september 2020): Klikk her.

Statusrapport pr 13.10.2020: Klikk her.

Statusrapport pr 06.03.2020: Klikk her.

Statusrapport pr 10.01.2020: Klikk her.


Barnesenter i Genchi utenfor Addis Abeba i Etiopia. Prosjektet ble startet i 2012 etter kontakt med NRK korrespondent Dag Bredvei som fortalte om drømmen om et hjem for foreldreløse barn i området hvor hans kone Fiven kommer fra. Hennes bestemor hadde hjulpet mange barn da hun levde og nå ønsket familien å starte et senter i hennes ånd. Det har vært givende å kunne bidra til fremtidshåp for de foreldreløse barna. 

For å se mer klikk her.

Shelterbox er en praktisk og robust transportboks med telt, soveposer og annet livsnødvendig utstyr for inntil 10 personer. Boksen kan sendes verden over til mennesker som har mistet det meste etter naturkatastrofer og andre hunanitære kriser. Shelterboxer som vår klubb har donert til har blitt sendt til Kina, Niger, Haiti, Pakistan og Filippinene. Klubben fikk et særlig forhold til Shelterbox da vi i 2007 hadde besøk (Group Study Exchange) fra Cornwall (UK) og noen av dem var frivillige hjelpere til Shelterbox og teamlederen kom fra rotaryklubben som startet organisasjonen.

For å lære mer om Shelterbox se: www.shelterbox.org 


LOKALE PROSJEKT

Mølen. Samme med de andre klubbene i Larvik-området bidro klubben til en stor innsamlingsaksjon som resulterte i at denne unike naturperlen kunne sikres for fremtiden som et uberørt friareal. For mer informasjon klikk her.

Huset. Agnes Møller Hansen og hennes flotte innsats for mennesker med store rusproblemer ble støttet i mange år og ga dem et sted å være, få mat og en viss verdighet.

Sanserommet for multifunksjonhemmede på Frøy skole ble støttet som et milleniumsprosjekt.

Gurvika Feriesenter for fysisk funksjonshemmede. Hver vår bidrar vi med dugnad og rydder stranden og gjør annet som stiftelsen ønsker. For mer informasjon om dugnadene og stedet klikk her.


THE ROTARY FOUNDATION

Gjennom Rotary's "utviklingsbank" - The Rotary Foundation - støttes et stort antall prosjekter verden over. Midler til fondet kommer utelukkende fra frivillige bidrag fra rotarianere, gjennom rotaryklubben eller individuelt, og fra venner av fondet som deler rotarianeres visjon om en bedre verden. Fondet har flere typer støtte- og stipendordninger. Følgende seks fokusområder gjelder for Global Grant prosjekter:

  • Fred og konflikt forebygging / løsning
  • Sykdomsforebygging og behandling
  • Vann og sanitær
  • Barne- og mødrehelse
  • Grunnutdanning og leseferdighet
  • Økonomi- og samfunnsutvikling


POLIO - VAKSINASJON

Rotary startet i 1979 en 5-års-plan for å skaffe og distribuere poliovaksine til 6 millioner barn på Filippinene.
Liknende prosjekter ble snart satt i gang på Haiti, i Bolivia, Marokko, Sierra Leone og Kambodsja.

Inspirert av suksessen, begynte Rotary sin planlegging av det mest ambisiøse program i hele sin historie;
Immunisering av alle verdens barn mot poliomyelitt.
Rotary startet sitt store polioprogram, PolioPlus, i oktober 1985 og tiltaket virket som en inspirasjon på hele det globale helsesystem.
Fantastiske fremskritt ble gjort fra 1988 til 2000-årsskiftet. Antall poliotilfeller ble redusert med 99%, og målet var ikke lenger uoppnåelig - En Poliofri Verden.  

Mer informasjon om Polio prosjektet finner du på: endpolio.org


STRATEGISKE PARTNERE

Rotary samarbeider med et spekter av partnere inkludert:Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: DNB, Sanden 1,ved kulturhuset Bølgen, Larvik. Sommermøter 08.30-09.30 Bøkekroa
Adresse: Sanden 1, 6 etg
Postnummer: 3264
Sted: LARVIK
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:30:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...